Dit weekend bracht de re-enactment groep ‘De Compagnie van Brederode’ het stadspark van Heerhugowaard in middeleeuwse sferen. De Compagnie van Brederode stelt een groep huurlingen uit de vijftiende eeuw voor. Bij hun re-enactment van de tijd waarin de Hoekse en Kabeljauwse twisten in volle gang waren, tussen 1450 en 1473, nemen zij het publiek mee terug in de tijd en laten ze zien wat de mensen toen moesten doen om te leven en te overleven. De Compagnie probeert daarbij zo authentiek mogelijk te zijn en doet dan ook veel onderzoek om hun kampement en de kleding van de mensen zo goed mogelijk neer te zetten. De artillerie-eenheid La Bombarde laat zien, maar vooral horen, hoe de wapens met buskruit er toen uitzagen en hoe ze gebruikt werden. Verder werd er onder andere middeleeuws gekookt, lieten ambachtslieden hun vaardigheden zien, prezen marktlui hun waren aan en werd in de verhaaltent verteld over de geschiedenis van de Brederodes.

De familie Van Brederode heeft vijftien generaties  lang in de middeleeuwen en daarna grote invloed gehad op de maatschappelijke en politieke ontwikkeling van Holland. Zo was Reinout van Brederode (1567-1633) onder andere diplomatisch gezant, ridder van Frankrijk en de schoonzoon van Johan van Oldenbarnevelt. De reden dat hij voor Heerhugowaard zo bijzonder is, is omdat hij met zijn naasten is begraven in Veenhuizen, ten noorden van, en tegenwoordig deel uitmakend van Heerhugowaard.

 

 

 

Pin It
Bekeken: 3182x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/