Dinsdag moest dieetgoeroe Sonja Bakker voor de rechter verschijnen vanwege een beschuldiging van plagiaat door voedingscoach Bea Pols uit Heerhugowaard.

De advocaat van Bakker weet echter zeker dat zij de zaak zal winnen. Hij stelde dat dingen als weekschema’s in elk dieet te vinden zijn en daarom bij het publieke domein horen en geen plagiaat zijn. Voor Pols ging het meer om het feit dat Bakker letterlijk teksten van haar zou hebben overgenomen, inclusief fouten in calorieberekeningen en d/t-fouten.

De zaak loopt al een tijdje: in 2006 herkende Pols meer dan twintig zinnen uit haar boek ‘Afslanken & Persoonlijke Groei' uit 2003 in het boek van Sonja Bakker 'Bereik je ideale gewicht', wat verscheen in 2005. Toen ze Bakker om een verklaring vroeg beweerde die dat Pols juist passages had overgenomen uit oud cursusmateriaal van Bakker. Deze tegenwerping kwam ook dinsdag weer naar voren. In 2014 merkte Pols dat de slogan op de website van Bakker, ‘Afvallen is een feestje’ erg leek op de titel van haar eigen boek ‘Afslanken met Bea is een feestje’. Ze liet haar advocaat in december 2015 een concept dagvaarding naar Bakker sturen.

De uitspraak is op 9 november.

Pin It
Bekeken: 3260x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/