Tenminste, als de conclusie van het rapport 'Perspectief op bestuurlijke toekomst 2016' gevolgd gaat worden. Over een eventuele fusiepartner wordt in het rapport niet gesproken, maar dat er door het college van B&W niet (verder) gekeken wordt naar eventuele zelfstandigheid of een ambtelijke fusie is al wel duidelijk.

Dat betekent dat er op termijn een nieuwe gemeente moet worden gevormd met één van de twee voor de hand liggende potentiële fusiepartners: Heerhugowaard of Alkmaar. Hoewel Heerhugowaard al openlijk flirt met Langedijk, houdt Langedijk zelf de kaken nog stijf op elkaar.

Zowel inwoners van Sint Pancras als Koedijk hebben al laten weten juist de voorkeur te hebben voor een fusie met Alkmaar. Vooral het behoud van het dorpse karakter is een belangrijk punt voor de inwoners van Langedijk en dat is een punt waar Alkmaar tijdens de fusie met Schermer en Graft-De Rijp heeft laten zien toegevoegde waarde te hebben.

De penibele financiële situatie van Langedijk zorgt ervoor dat er geen zelfstandige toekomst meer mogelijk is. Ook wordt de politiek in het rapport verweten teveel bezig te zijn met emotie en daarbij de inhoud nog wel eens uit het oog te verliezen. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 4956x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/