Deze week vond bij de Raad van State een rechtszaak plaats tussen twee Heerhugowaardse families en de gemeente Heerhugowaard. Dit schrijft het NHD. De families, die aan de Middenweg wonen, ervaren continu zeer veel overlast van twee windmolens die op 350 meter van hun huizen staan, maar de gemeente wil geen schadevergoeding geven.

De gemeente stelde dat het met die overlast wel meevalt en dat de families geen recht hebben op schadevergoeding. Ook zou de gemeente al een relatief hoog bedrag voor de weilanden van de families hebben betaald om de windmolens te bouwen. Bovendien, zo stelt de gemeente, hadden de families kunnen weten dat er achter hun woningen windmolens zouden komen.

De rechter van de Raad van State verwierp dat laatste argument echter als onzin en stelde dat de families allerlei structuurvisies en ongepubliceerde beleidsbesluiten hadden moeten doorspitten om erachter te komen dat er een kans was dat er ooit een windmolen in hun buurt zou worden gebouwd. Tegenwoordig is het zelfs zo dat windmolens op minimaal 600 meter van woningen moeten staan. De uitspraak van de Raad van State is over een paar weken.

 

Pin It
Bekeken: 4370x
https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/