Dames-Dubbel is een project dat speciaal ontwikkeld is om tijdens de Kunst10daagse het werkproces alle ruimte te geven, en zo een inspirerend en voedende gebeurtenis te scheppen voor de kunstenaars. Vier vrouwen met een fascinatie voor taal en voor beeld gaan aan het werk in het atelier van Petra Talsma in de Sluistuinen in Alkmaar: Elly Stolwijk, Denise Kamp, Cora Vries en Talsma zelf.

De Kunst10Daagse Bergen, en dus ook een beetje Alkmaar start vrijdag 14 oktober 16:00 uur. In het midden van het atelier staat elke dag een tafeltje met de actuele krant en een schaar. Oud-burgemeester Marie van Rossen zal uit deze krant een foto en een tekstfragment knippen, dat dient als het uitgangspunt. Zangeres Karin te Cate een muzikale improvisatie op de fragmenten. Daarna gaan de dames aan het werk.

Publiek is dagelijks van harte welkom vanaf 10.00 uur. In de weekenden is er op zaterdag en zondag om 16.00 uur een presentatie. Op zondag 23 oktober om 16.00 uur sluit Marie van Rossen het project af.

Pin It
Bekeken: 4195x
https://ee.itk.ac.id/data/