Ruim zestig ambtenaren van de gemeente gaan vanaf 10 oktober dertig dagen lang zo milieuvriendelijk mogelijk naar het werk. Zestien daarvan doen dat op een elektrische fiets, beschikbaar gesteld door Edwin Groen Tweewielers uit Heerhugowaard.

Dit is in het kader van het project 'Low Car Diet' van Urgenda waar de gemeente aan meedoet, dat duurzaam woon-werkverkeer wil bevorderen. Deelnemers worden uitgedaagd dertig dagen lang zo duurzaam mogelijk naar het werk te gaan en de auto zoveel mogelijk te laten staan. Het idee is dat mensen zo ervaren dat een andere manier van reizen heel goed mogelijk is.

In Heerhugowaard zijn van 10 tot en met 14 oktober allerlei duurzame activiteiten. Basisscholen doen mee aan het project Groene Voetstappen, waarbij leerlingen een week lang zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school gaan in plaats van dat ouders hen met de auto brengen.

Op vrijdag 14 oktober is in Middenwaard de officiële start van het Klimaatstraatfeest. In heel Nederland proberen huishoudens tot maart 2017 zoveel mogelijk energie te besparen. De straat die daar het best in slaagt mag een straatfeest organiseren. (foto: gemeente Heerhugowaard)

Pin It
Bekeken: 2653x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/