Tijdens de Week van de Duurzaamheid biedt gemeente Heerhugowaard samen met Connexxion inwoners gratis busritten aan. Via internet kunnen vijf retourtjes besteld worden. Woensdag 12 oktober om 11.00 uur maakt een Connexxion-bus een bijzondere stop op het Stadsplein. Als startsein overhandigt Saskia Louwers van Connexxion een mega e-ticket voor 5 gratis retourtjes aan wethouder Monique Stam-De Nijs.

Ter promotie van de actie worden huis aan huis folders verspreid en er staan tijdelijk promotieborden bij in- en uitvalswegen. Saskia Louwers stelt dat een nieuwe kennismaking met de bus vaak positief verrast. ”Er is veel veranderd ten opzichte van bijvoorbeeld een jaar of tien geleden. Nu zit je niet niet meer in spanning bij welke halte je er uit moet, dankzij de Connexxion app, een informatiescherm en het omroepen van de haltes."

Duurzaamheid is gewoon voor Heerhugowaard, met zijn CO2-emissieneutraale wijk Stad van de Zon en het duurzaam bouwloket voor inwoners. Wethouder Stam-De Nijs is dan ook blij is met het gezamenlijke initiatief. “Duurzaamheid zit in het Heerhugowaards DNA. De bus zorgt voor minder autoverkeer en dus minder milieubelasting en drukte”.

Heerhugowaard doet tijdens de Week van de Duurzaamheid nog meer zoals de duurzame Huizen Route, een samenwerking met huiseigenaren om duurzaam wonen te promoten. Personeel van het Hoogheemraadschap en de gemeente doen mee met het Low Car Diet en laten een maand lang de auto staan.

Pin It
Bekeken: 6072x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/