In de 3e Klasse A heeft Hugo Boys zondag een belangrijke zege geboekt in de inhaalwedstrijd tegen KGB uit Bovenkarspel. De Waardse promovendus van trainer/coach Gosse Bosma begon het seizoen met een zege op JVC, maar verloor daarna vijf keer op rij. Pas in de tweede helft kwam de ommekeer, met als gevolg een 3-1 overwinning.

In een gelijk opgaande eerste helft kwam KGB na ruim twintig minuten op voorsprong. Die leek nog groter te worden, ware het niet dat keeper Nick Beers een kopbal op katachtige wijze weerde.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Meteen leverde Hugo Boys veel druk en de beloning was er al snel toen Jesper Hoogland de gelijkmaker scoorde. De thuisploeg voelde dat er meer in zat en bleef het KGB-doel bestormen. Rechtsback Martijn Hand zag zijn poging rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan, maar met nog een ruim kwartier op de klok kwam de verdiende voorsprong er toch. Keeper Bakker ging in de fout in de opbouw en Bo Groen profiteerde optimaal: 2-1. KGB ging op zoek naar de gelijkmaker en liet zo meer ruimte. In de slotminuut bekroonde invaller Thijs Wolkers zijn rentree na lang blessureleed met 3-1.

Hugo Boys verliet de laatste plaats en houdt voor nu Sint George en DWOW onder zich. Op zondag 30 oktober speelt de ploeg uit Heerhugowaard-Noord uit bij Spirit '30 in Hoogkarspel. (foto's: Paul van der Molen)