Dinsdagavond houdt de gemeenteraad van Langedijk een extra vergadering over de bestuurlijke toekomst van de gemeente. De laatste berichten en onderzoeken rond dit onderwerp toonden aan dat een bestuurlijke fusie de beste oplossing was voor Langedijk, maar meerdere raadsleden zijn nog steeds terughoudend: de coalitie is van plan een amendement in te dienen om een nieuw onderzoek te laten uitvoeren over de voor- en nadelen van zowel fuseren als zelfstandig blijven. Ook binnen de oppositie neigen meerdere partijen in die richting, dus de verwachting is dat het amendement zal worden aangenomen.

Begin oktober kreeg de gemeenteraad het document 'Perspectief op bestuurlijke toekomst Langedijk’ gepresenteerd, met daarin het voorstel om voorlopig te kiezen voor ‘bestuurlijke toekomst’ als basis voor verder onderzoek. Meerdere partijen kunnen zich echter nog steeds niet in het idee van een bestuurlijke (dus volledige) fusie vinden en willen daarom nog meer onderzoek, waarbij ook de burgers meer betrokken moeten worden; ondanks de bijeenkomst van 1 september waarbij burgers van Langedijk waren uitgenodigd om mee te praten over de toekomst van Langedijk hebben de burgers blijkbaar nog onvoldoende inspraak gehad. 

Opvallend is dat in het rapport de lokale politiek verweten wordt teveel bezig te zijn met emotie en daarbij de inhoud nog wel eens uit het oog te verliezen. Ook dit amendement lijkt vooral gebaseerd op emotie (gevoelsmatige weerstand tegen fusie), want wanneer de beslissing om te fuseren eenmaal genomen is, rest namelijk voldoende tijd om op zoek te gaan naar het meest gunstige fusiescenario. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 3734x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/