Tegen een 41-jarige automobilist uit Heerhugowaard is in de rechtbank in Alkmaar twaalf maanden cel en een rij-ontzegging van twee jaar geëist wegens poging tot doodslag van een 26-jarige motorrijder uit Hensbroek.

Half mei reden zij beiden over de Oosttangent toen de motorrijder besloot de automobilist in te halen. Hij ging daarbij echter over de doorgetrokken streep en beging daarmee een overtreding. Tijdens de inhaalmanoeuvre week de automobilist uit naar links, waardoor de motor werd geraakt en de motorrijder in de berm belandde. Hij liep daarbij onder andere vier gebroken ribben en een klaplong op.

De reden voor het uitwijken van de automobilist en de vraag of hij dat wel of niet met opzet had gedaan was lastig te bepalen. De automobilist zelf verklaarde dat hij naar links stuurde omdat hij merkte dat hij te dicht op de rechterkant van de weg reed, maar volgens twee agenten had hij tegen hen gezegd dat hij motorrijders in het algemeen zat was en daarom expres naar links stuurde. De rechtbank doet 10 november uitspraak.

Pin It
Bekeken: 3297x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/