Zondagavond ontving Maya Link de Rabobank Cultuurprijs Podiumkunsten 2016 uit handen van juryvoorzitter en burgemeester van Alkmaar Piet Bruinooge. De jury omschreef Maya als een expressieve, ambitieuze en uiterst veelzijdige kleinkunstenaar. Ze speelt verscheidene hoofdrollen in de muziektheater producties van Samba Salad, is frontvrouw van rock&roll/jazz-formatie Collectief Explosief en ontwikkelt met een kunstenaarscollectief interactief locatietheater. De andere genomineerden voor de prijs waren het Langedijkse driemansduo Skotwal en cabaretieère Kirsten van Teijn uit Heiloo.

De cultuurprijs Podiumkunsten is de derde categorieprijs die dit jaar is uitgereikt. Eind augustus ontving de Alkmaarse kunstenaar Pé Okx de cultuurprijs Visuele Kunsten.  Begin oktober viel de eer te beurt aan dichter Pieter Boskma uit Heiloo met de cultuurprijs Letteren. De hoofdprijs, de Rabobank Cultuurprijs, de Jong Talentprijs en de Alkmaarsche Courant publieksprijs volgen op 20 november tijdens een feestelijke slotbijeenkomst in de Cultuurkoepel in Heiloo. Mikky Zomerdijk, winnaar van de Jong Talentprijs treedt op evenals Victor Posch, winnaar van de Rabobank Cultuurprijs Muziek in 2010. De middag wordt gepresenteerd door Andrea van Pol.

 

Pin It
Bekeken: 3977x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/