De gemeente Langedijk, Woningbouwvereniging Langedijk, Woonwaard en hun huurdersorganisaties hebben prestatieafspraken gemaakt over betaalbaar wonen in Langedijk. Op 3 november hebben zij deze afspraken ondertekend. Hiermee willen de drie partijen de wachttijden verkorten voor woningzoekenden die aangewezen zijn op betaalbare huurwoningen. De afspraken gelden voor het jaar 2017 met een doorkijk naar de toekomst.

De afspraken die de partijen hebben gemaakt gaan onder andere over nieuwbouw, het minimale jaarlijkse aanbod van betaalbare huurwoningen en de kwaliteit van de bestaande huurwoningen.

Over de beschikbaarheid van sociale huurwoningen is afgesproken dat er voldoende en geschikt aanbod is van betaalbare huurwoningen voor huidige en toekomstige bewoners. In de nieuwbouw zullen levensloopbestendige woningen worden gebouwd. Een concrete afspraak is dat de gemeente in 2017 een nieuwbouwlocatie beschikbaar stelt voor sociale huur. Woningbouwvereniging Langedijk bouwt in 2017 in totaal 33 nieuwbouwhuurwoningen met een huurprijs lager dan € 586,-.

De woningcorporaties willen betaalbare woningen bieden voor mensen die door hun inkomen of andere omstandigheden moeilijk een passende woning vinden; de juiste huurder bij de juiste woning. Belangrijke afspraken hierbij zijn dat er in 2017 sprake is van het beperken van de huurverhoging en het geven van duidelijkere informatie over de totale woonlasten (huur, energiekosten en gemeentelijke lasten). Van het woningaanbod van de corporaties - vrijkomende woningen en nieuwbouw – heeft minimaal 85% een huurprijs lager dan € 628.

Over duurzaamheid en woningkwaliteit is afgesproken dat de bestaande huurwoningen zo worden verbeterd, dat ze minder energie verbruiken. Verder willen gemeente, corporaties en huurdersorganisaties de huurders bewuster maken van de mogelijkheden om energie te besparen. Hierdoor kunnen ook de woonlasten weer naar beneden. De woningen met de slechtste labels worden als eerste aangepakt door deze te isoleren en het plaatsen van zonnepanelen waardoor deze op minimaal een energielabel B komen. Belangrijke afspraak is dat Woningbouwvereniging Langedijk zich gaat inzetten voor zeer energiezuinige nieuwbouwwoningen (nul-op- de-meterwoningen) op een locatie die door de gemeente wordt aangeboden.

Op sociaal maatschappelijk gebied is de ambitie dat er sprake moet zijn van een prettige woonomgeving. Corporatie en gemeente overleggen over het oplossen van problemen. Daarnaast werken zij verder aan de relatie tussen wonen, zorg en welzijnsactiviteiten.

De afgelopen maanden is gewerkt aan de prestatieafspraken voor het jaar 2017. Elk jaar gaan de gemeente, woningcorporaties en huurders opnieuw met elkaar om de tafel om afspraken te maken voor het jaar daarop.

Wie huurder is van Woningbouwvereniging Langedijk of Woonwaard en wil meepraten over de toekomstplannen kan zich aanmelden bij de woningbouwvereniging via 0226 – 33 14 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It
Bekeken: 3363x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/