Zaterdag 12 november is het Worldwide Aquathon Day, waarop in 76 landen verspreid over de hele wereld op dezelfde dag een Aquathon wordt georganiseerd. Dat is een drie uur durende aquafitness workout. Ook Nederland doet dit jaar mee aan dit evenement. Onder andere in zwembad Hoornse Vaart wordt van 09.00 tot 12.00 uur een workout neergezet. De opbrengsten van dit evenement gaan naar de Klas op Wielen.

De Worldwide Aquathon is een aquafitnessmarathon die over de hele wereld op dezelfde dag plaatsvindt. Vele duizenden mensen wereldwijd krijgen deze dag de kans om kennis te maken met de grote variëteit aan aquasporten. Het fenomeen is ontstaan in Zuid-Afrika. Dit jaar zal er worden gesport in 180 zwembaden verspreid over 76 landen. Nederland, waterland bij uitstek, kan hierbij niet ontbreken. Zowel Zwembad De Steur in Kampen als Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar bieden deze dag een aquafitness workout aan.

Er wordt door de deelnemers drie uur lang non-stop gesport. In zwembad Hoornse Vaart kan worden geproefd van alles wat Alkmaar Sport op aquafitnessgebied te bieden heeft. Na een warming-up komen tijdens de marathon in Alkmaar AquaXtreme, Aquarobic, Tabaqua en Aquajoggen aan bod.

Deelnemers werken niet alleen aan de eigen gezondheid en een kennismaking met aquafitness, maar sponsoren met hun bijdrage ook de Klas op Wielen. Vanuit de opbrengsten van dit evenement wordt een zwemuitje voor de kinderen met (zware) beperking uit deze klas mogelijk gemaakt.  

De Aquathon start om 09.00 uur, deelname kost € 5,00 per persoon. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Hoornse Vaart https://www.facebook.com/Hoornsevaart/.

Pin It
Bekeken: 3857x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/