Woensdag 16 november vindt in het stadhuis van Alkmaar het eerste Alkmaars Scholieren Debat plaats. Het wordt georganiseerd door de gemeenteraad in samenwerking met bibliotheek Kennemerwaard en Art1. Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord.

Alkmaar Centraal zal het Alkmaars Scholieren Debat integraal uitzenden via televisie en internet. Ziggo abonnees kunnen afstemmen op kanaal 36 (Alkmaar-Stad) en kanaal 42 (Schermer, Graft-De Rijp, Heerhugowaard en Langedijk). Abbonnees van één van de andere providers (KPN, Telfort, etc.) kunnen de uitzending ook volgen wanneer ze afstemmen op het kanaal van de lokale omroep. Bovendien is de live-uitzending te volgen op het YouTube-kanaal van Alkmaar Centraal. 

De leerlingen van vier middelbare scholen, het Murmellius Gymnasium, het Dalton College, CSG Jan Arentsz en het PCC strijden tegen elkaar om de titel ‘Beste Alkmaarse Debatteam 2016’. De scholieren zullen in drie rondes debatteren. Om 12.45 uur komen de scholieren de zaal in, en de eerste ronde begint om 13.05 uur. Het debat zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.

In ronde één debatteren alle scholen één keer tegen elkaar waarbij ze voor- of tegenargumenten geven voor zes stellingen. Die stellingen zijn: ‘Het aantal uren Engelse les op middelbare scholen moet worden verdubbeld’, ‘Alle drugs moeten in Nederland gelegaliseerd worden’, ‘Het hebben van een dubbele nationaliteit moet verboden worden’, ‘Het koningshuis moet worden afgeschaft’, ‘Het boerkiniverbod is discriminerend’, en ‘Het Ja-tenzijdonorschap is terecht door de Tweede Kamer aangenomen’.

In ronde twee debatteren alle scholen tegen een team van raadsleden over twee politiek actuele stellingen die voorafgaand aan het debat bekend worden gemaakt. In ronde drie pleiten steeds twee scholen voor een bepaalde stelling en twee scholen tegen. Deze stellingen zijn ‘Met alle nieuwkomers in Alkmaar is het tijd om op zoek te gaan naar het nieuwe gedeelde Alkmaargevoel’ en ‘Etnisch profileren tast het vertrouwen in de politie aan’.

Pin It
Bekeken: 3515x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/