Een aantal praktijklessen van de mbo-opleidingen Facilitaire Dienstverlening van het ROC Horizon College zullen vanaf nu worden verzorgd in de woonzorgcentra De Raatstede en Hugo-Oord in Heerhugowaard. Woensdag 2 november is hiervoor het samenwerkingscontract ondertekend.

Door de toename van het aantal studenten binnen de opleiding kunnen de praktijklessen niet allemaal op het Horizon College in Heerhugowaard plaatsvinden. Om studenten de kans te bieden hun beroep zoveel mogelijk in de dagelijkse praktijk te leren, is gekozen voor de samenwerking met De Pieter Raat Stichting.

De studenten van het Horizon College krijgen de kans kennis te maken met de praktijk buiten de school. De facilitaire diensten van een school waarbij de studenten Facilitaire Dienstverlening ook ingezet worden verschillen van die van woonzorgcentra. Zo zijn logistieke processen binnen een woonzorgcentrum zijn anders ingericht. Ook de werkzaamheden in het restaurant en de huishoudelijke dienst zijn anders. De Pieter Raat Stichting vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het opleiden van jonge mensen en is trots op een uitbreiding van de prettige samenwerking met het Horizon College.

Han Weel, opleidingsmanager Facilitaire Dienstverlening bij het Horizon College, is blij met de samenwerking. Han Weel: “Uit de ervaring van onze samenwerking met een andere woonzorglocatie weten we dat een bijkomend voordeel is dat er weer jeugd binnen de muren van de woonzorglocatie komt. Zowel bewoners als personeel ervaren de komst van jonge mensen over het algemeen als zeer positief. Er gebeurt daardoor veel meer in het gebouw.”

De Pieter Raat Stichting had al een leerafdeling zorg. Nu is er ook een leerafdeling facilitair geopend. Voornamelijk eerstejaarsstudenten voeren de praktijkopdrachten in de algemene ruimtes van de woonzorgcentra uit. De aansturing hiervan wordt verzorgd door tweede- en derdejaarsstudenten. Docenten van het Horizon College begeleiden deze lessen.

De samenwerking is voorlopig aangegaan voor de periode van een jaar. Regelmatig zal er overleg plaatsvinden tussen de opleiding en De Pieter Raat Stichting. Tijdens dit overleg wordt bekeken of specifieke praktijkopdrachten voor studenten aan bod kunnen komen en of bepaalde wensen van De Pieter Raat Stichting ingebracht kunnen worden.

Pin It
Bekeken: 2662x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/