ChristenUnie-raadslid Wim Nugteren vroeg het college dinsdagavond met behulp van een motie om te heroverwegen of de stichting Voedselhulp Geloof, Hoop en Liefde subsidie kan krijgen.

Stichting voedselhulp GHL biedt voedselpakketten aan inwoners die niet in staat zijn om voeding te bekostigen. Het aanbieden van voedselpakketten gaat hand in hand met de koffietafel, het beantwoorden van vragen op sociaal gebied en het geven van budgetadviezen. Tevens wordt er eens per maand een warme maaltijd georganiseerd. De stichting had hiervoor subsidie aangevraagd, maar niet gekregen.

Hun subsidieaanvraag werd afgewezen omdat die niet voldeed aan de regels van het subsidiebeleid. Volgens Nugteren komt dat doordat het voor de stichting vrijwel onmogelijk is om het aanbieden van voedselpakketten, het beantwoorden van vragen op sociaal gebied en het organiseren van een gezamenlijke maaltijd van elkaar te scheiden, wat eigenlijk voor de subsidieaanvraag wel had gemoeten. Nugteren zei te begrijpen dat het college zich gebonden voelt aan de regels, maar vroeg het college toch om de subsidietoekenning te heroverwegen.

Pin It
Bekeken: 3490x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/