Het college van Heerhugowaard wil het overleg over de toekomst van het stationsgebied met onder andere ondernemers, inwoners, treinreizigers en andere gebruikers van het gebied open en transparant voeren. Het college zal daarom het raadsbesluit waarbij de variant 2, 'Onthaasten'/'Groen welkom in de stad', als uitgangspunt voor het gesprek wordt genomen níet voorleggen.

De gemeente stelt dat de laatste dagen onterecht de suggestie is gewekt dat het college reeds uitgaat van een variant en het participatie-traject niet ten volle zou willen lopen. Dat klopt niet, zegt de gemeente, want iedereen krijgt de gelegenheid om er nog alles van te vinden. Daarbij is variant 2 nog onderhevig aan alle keuzes die komen uit het participatie-traject. Het college zal gezien de uitkomst van de discussie in de commissie dit traject binnenkort starten.

Variant 2 past binnen de kaders die de raad eerder voor de ontwikkeling van het stationsgebied heeft vastgesteld, namelijk dat de aanpak van de Zuidtangent moet bijdragen aan de economische vitaliteit van het gebied en een toekomstgerichte investering in de bereikbaarheid van de stad zijn. Iedere dag is zichtbaar dat de Zuidtangent een van de onveiligste wegen van de regio is en ook daar moet snel een oplossing voor komen. Ten slotte zou het stationsgebied veel meer een groen welkom in de stad moeten uitstralen, zoals door de ondernemers is meegegeven in het participatieproces van de economische boulevard.

Pin It
Bekeken: 3335x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/