Zaterdag 12 november was een uitstekende dag voor Reiger Boys. Op deze dag kwamen zowel het eerste vrouwenteam als herenteam in actie. Beide teams wisten de volle winst te behalen.

Om 12.30 uur trapten de vrouwen van trainer/coach Cor Smit af voor hun wedstrijd tegen DSS. Het was een cruciale wedstrijd om mee te doen voor de bovenste plaatsen want Reiger Boys stond vooraf tweede, gevolgd door de Haarlemse formatie op een vierde plaats. In de eerste tien minuten kwam de thuisploeg namelijk goed weg toen eerst Zoe van Wijngaarden namens DSS op de paal schoot, en even later keepster Jessica Overtoom handelend moest optreden. Hierna nam de Heerhugowaardse formatie het heft in handen en op slag van rust werd dat beloond. Een prima voorzet van rechtsback Kelly Blankert werd bij de tweede paal door Merel Albertsma verzilverd en leverde een score van 1-0 op.

Kort na de pauze werd die score verdubbeld door een goal van Chantal Hendriksen en hiermee was de wedstrijd in feite al beslist. Dat was het zeker toen Bonnie Smit in de 74e minuut de 3-0 tegen de touwen kopte.

Hierna speelden de heren van Reiger Boys tegen Sporting Andijk. Zelf hadden ze voor zaterdag drie wedstrijden op rij verloren, terwijl de tegenstanders juist vijf wedstrijden op rij had gewonnen en in topvorm leek. Op deze zaterdag was deze topvorm echter vooral bij de thuisploeg zichtbaar want Reiger Boys was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester. Gedurende de eerste helft bleef de stand 0-0, maar vlak na de rust werd een vrije trap van Mick Leijdeckers door een Andijk-verdediger met het hoofd verlengd en kwam de stand op 1-0. Hierna scoorde Dave van Dekken uit een prima voorzet van Martijn Grooff, die even later zelf voor de 3-0 zorgde. In het laatste kwartier liep de score verder op toen Van Dekken zelfs zijn tweede van de middag mocht maken en Ilco van der Hel de eindstand op 5-0 bepaalde. (Foto: Paul van der Molen)