"Twee hoera’s voor de democratie. Geen drie. Twee is wel genoeg," schreef de Engelse auteur E.M. Forster 60 jaar geleden. En hoe staat het er nu voor? Het provinciale slotdebat van Nederland Leest vindt plaats op woensdagavond 30 november in het gemeentehuis van Heerhugowaard. Jong en oud, politiek actief of jonge hond, iedereen mag zijn zegje doen over landelijke én lokale stellingen.

De recente uitspraken van premier Rutte over demonstranten in Rotterdam hebben veel stof doen opwaaien. Onze democratische rechtsstaat staat mede hierdoor weer volop in de belangstelling. Maar ook referenda, de aankomende Tweede Kamerverkiezingen, de roep om andere vormen van burgerinspraak: het is zichtbaar dat Nederlanders invloed willen op hoe ons land wordt vormgegeven. De vragen die dit oproept worden besproken tijdens het slotdebat van Nederland Leest op 30 november. Onder meer lokale bestuurders uit Heerhugowaard, Alkmaar, Bergen en Castricum en leerlingen van het Huygens College praten mee.

Deze debatavond is onderdeel van Nederland Leest, dat van 1 tot en met 30 november plaatsvindt. Tijdens deze themamaand legt de bibliotheek Kennemerwaard de democratie langs de meetlat. Het volledige programma en aanmeldingsformulier is te vinden op www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Het debat begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Pin It
Bekeken: 2827x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/