In de vestigingen van bibliotheek Kennemerwaard is de campagnemaand Nederland Leest die in het teken staat van het thema democratie in volle gang. Tijdens Nederland Leest organiseert bibliotheek Kennemerwaard in bijna alle vestigingen een gelegenheidsleeskring. Daarbij zal een van de boeken die de bibliotheek in november gratis uitdeelt worden besproken.

Leeskringen zijn ideaal voor mensen die graag willen praten over wat ze gelezen hebben. Discussie, uitwisseling en dialoog staan centraal. Geïnteresseerden kunnen het boek dat wordt besproken gratis ophalen bij de bibliotheek en komen op één van de data samen met de andere lezers en een begeleider: op 22 november is de gelegenheidsleeskring in Heerhugowaard, op 23 november in Schermerhorn, Egmond, Schoorl en Castricum, op 24 november in Heerhugowaard De Noord, op 28 november in Alkmaar De Mare en Akersloot, op 29 november in Alkmaar Oudorp, Limmen en Alkmaar Centrum, en tot slot op 30 november in De Rijp. Bijna overal wordt het boek Liefde en Schaduw van Isabel Allende besproken.

De gelegenheidsleeskringen zijn onderdeel van Nederland Leest, dat van 1 tot en met 30 november plaatsvindt. Tijdens deze themamaand legt de bibliotheek de democratie langs de meetlat. Is ze bestand tegen de huidige problemen en uitdagingen? Biedt zij de beste garantie voor vrijheid? Draait het om de macht van de meerderheid, of wordt juist iedereen gehoord? Bibliotheek Kennemerwaard grijpt het thema ‘Democratie’ aan om, met diverse partners, een uitgebreid aanbod interessante, prikkelende en boeiende lezingen en debatten te organiseren. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.

Wie wil deellnemen aan één van de leeskringen kan zich aanmelden op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Pin It
Bekeken: 2689x