Ondanks inspanningen van de ChristenUnie en bezwaren van 281 Langedijkers blijft de brug aan het Oxhoofdpad zoals hij is. De brug is gebouwd in 2014, maar is zo steil dat onder andere ouderen, mindervaliden en fietsers grote moeite hebben om de brug over te steken.

CU-fractievoorzitter Wim van Nugteren stelde dinsdagavond tijdens de forumvergadering voor om de brug aan te passen, maar het verzoek werd afgewezen. Hij kreeg Hart voor Langedijk/D66, de PvdA en GroenLinks achter zich, maar de VVD, Kleurrijk Langedijk, Dorpsbelang Langedijk en het CDA willen de brug houden zoals hij is.

Vorig jaar zette CU de brug opnieuw op de politieke agenda omdat hij te hoog zou zijn, te steil en omdat de omwonenden niet goed zouden zijn voorgelicht. De hoogte van de brug heeft te maken met het feit dat de kopers van huizen rond de brug een doorvaarthoogte van minimaal 2 meter 40 is beloofd.

De tegenstemmende partijen vonden het voornamelijk zonde van het geld om een relatief nieuwe brug weer te vervangen. (foto: archief)

Pin It
Bekeken: 3800x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/