Het is op zich geen uitzondering dat basisscholen er last van hebben dat jongeren hun schoolplein gebruiken als hangplek, maar het is wel bijzonder dat de leerlingen het heft in eigen hand nemen.

Donderdagochtend had de leerlingenraad van de Pater Jan Smitschool uit Heerhugowaard een gesprek met de gemeente Heerhugowaard. De aanleiding was dat de school vaak problemen ondervindt met hangjongeren en dat de leerlingen in de leerlingenraad waren gevraagd naar hun ideeën om de school mooier en beter te maken. Ze gaven aan dat ze het vervelend vinden dat hangjongeren vaak gebruikmaken van het schoolplein, rommel maken, gebroken glas achterlaten en graffiti spuiten, waardoor de leerlingen zelf vaak niet fijn kunnen spelen op het plein.

De leerlingenraad heeft daarom het initiatief genomen om eens in gesprek te gaan met de gemeente Heerhugowaard, en dus zaten ze donderdagochtend tegenover wijkbeheerder Nils Olivier.
De leerlingen legden uit dat ze er geen bezwaar tegen hebben om hun schoolplein te delen met de jongeren, maar wel tegen de rommel die het oplevert. Olivier legde op zijn beurt uit dat de gemeente al verschillende maatregelen uitvoert en activiteiten organiseert om de overlast te beperken.

Hij zegde toe te gaan bekijken of er wellicht iets kan worden gedaan met camera’s. De leerlingen verlieten het gemeentehuis met een blij gevoel, want de gemeente heeft in elk geval naar hen geluisterd.

Pin It
Bekeken: 4097x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/