Donderdagavond vond in het gemeentehuis van Heerhugowaard een bijeenkomst plaats waarin ondernemers hun mening konden geven over de plannen om een spoortunnel op de Zuidtangent aan te leggen. De bijeenkomst was georganiseerd door oppositiepartijen SP, de PvdA, Burgerbelang en Senioren Heerhugowaard.

Er waren zo’n 65 ondernemers, raadsleden en collegeleden op de bijeenkomst afgekomen. De aanwezige ondernemers waren voornamelijk afkomstig van de westkant van het spoor, waaronder op en rond de Industriestraat en het Stationsplein. De bezwaren van de ondernemers waren onder andere dat zij nooit betrokken zijn bij de plannen. Ze zijn niet tegen de aanleg van een tunnel, maar wel tegen het feit dat hun bedrijf door de verkeersafwikkeling een stuk minder goed bereikbaar wordt.

Overigens zijn inmiddels ook de twijfels van de gemeenteraad over de financiering van de tunnel opgehelderd. Het college had aangegeven dat de gemeente 18,6 miljoen klaar heeft liggen en dat er nog 6 miljoen bij moest. Het Rijk zou daarvan 3,6 miljoen inleggen, maar of dat al zeker was, was niet bekend. Inmiddels is duidelijk dat dit bedrag voor een deel in 2012 en in 2013 is overgemaakt, meldt het NHD. Volgens wethouder Leo Dickhoff gaat het om een zogeheten ‘transitorische post’, vandaar dat het bedrag niet te zien was in de begroting.

Pin It
Bekeken: 3006x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/