Na drie spannende voorrondes ontving zondagmiddag beeldend kunstenaar Pé Okx de grote Rabobank Cultuurprijs 2016 uit handen van juryvoorzitter en burgemeester van Alkmaar Piet Bruinooge. 'Gefascineerd door de vergankelijke natuur enerzijds en technische mogelijkheden anderzijds is Pé Okx niet gebonden aan één discipline. Beeldende kunst, theater en hedendaagse muziek gebruikt hij voor zijn artistieke uitingen'.

Met een eigenzinnige visie op natuur en tijd verhoudt Pé Okx zich tot de wereld om hem heen. Een dromer en een doener met de voeten in de Noord-Hollandse klei', aldus de juryvoorzitter. Met de toekenning van de Cultuurprijs 2016 wil de jury het vakmanschap, de originaliteit en toegevoegde waarde voor de regio van deze kunstenaar onderstrepen. Ook Pieter Boskma, winnaar in de categorie Letteren en Maya Link, winnaar van podiumkunsten maakten kans op de prijs.

Niet alleen de Cultuurprijs werd uitgereikt, ook de Jong Talent prijs en de publieksprijs werden uitgereikt. De Jong Talent prijs ging naar Mikky Zomerdijk, dat was al enkele maanden bekend. De 22 jarige zangeres/singer songwriter liet de zaal versteld met haar zangkunsten om vervolgens een cheque van 1000,- euro in ontvangst te nemen. De publieksprijs ging naar Maya Link, de zangeres moest het in een online stemming opnemen tegen de heren van Skotwal. Uiteindelijk was het de grote schare fans die haar de overwinning bezorgde.

Pin It
Bekeken: 3692x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/