Cabaretier, regisseur en columnist Bert Klunder (Grootschermer, 16 augustus 1956 – Alkmaar, 14 juni 2006) werd in 1999 thuis aan de Alkmaarse Kooltuin door KunstNetTV geïnterviewd. Hij had een uitgesproken mening over kunst en cultuur en speelde met de kijker. KunstNetTV viert dit jaar haar 20 jarig jubileum en toont in november en december uitzendingen uit de beginjaren. 

In de Alkmaarse binnenstad speelde Bert Klunder verstoppertje, maar over kunst was hij heel duidelijk. ‘Regels in de kunst? Het leuke van kunst is dat er geen regels voor zijn. Cabaret is vaak onnozel. Zonder bodem. Dat moet er wel zijn. Het moet ergens over gaan.’ Met stadgenoot Cor van Diemen won het duo Klunder&Co in 1984 zowel de jury- als de publieksprijs op het Camerettenfestival in Delft. Solo maakte Bert Klunder diverse cabaretvoorstellingen waaronder ‘De onderman neemt wraak’ en ‘Vette Jus.’ Ook schreef hij vele columns.

Als regisseur en docent werkte hij met o.a. met Brigitte Kaandorp en Vincent Bijlo. Voor het grote publiek werd hij bekend door het televisieprogramma ‘Mannen voor vrouwen.’ Samen met o.a. Erik van Muiswinkel, Joep van Deudekom en Diederik van Vleuten probeerde hij een uitsluitend vrouwelijk publiek duidelijk te maken hoe een man in elkaar steekt. In 2006 werkte Bert Klunder aan zijn debuutroman ‘Een lijk kan heus wel even wachten’ maar een hersenbloeding werd hem fataal.

Bert Klunder woonde samen met Mylou Frencken. Onlangs werd het Grand Café naast Theater De Vest naar hem vernoemd. Ondanks dat de uitzending in 1999 is gemaakt, is het leuk om naar de veel te vroeg overleden Alkmaarse artiest te kijken. KunstNet TV is dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur te zien bij Alkmaar Centraal. Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op www.kunstnet.tv

Pin It
Bekeken: 4261x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/