Woensdagavond 30 november wordt in de raadszaal van Heerhugowaard het provinciale slotdebat van Nederland leest gehouden. Het slotdebat wordt geleid door moderator Frits Bloemberg. Als speciale gasten en aanzwengelaars van de discussie zijn aanwezig de burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard, Arend-Jan Boekestijn en Arnout Maat.

Arend-Jan Boekestijn was van november 2006 tot november 2009 lid van de Tweede Kamer voor de VVD fractie. In 2009 verscheen zijn boek ‘De prijs van een slecht geweten’ waarin de ontwikkelingsindustrie aan de kaak wordt gesteld. Boekestijn is naast zijn werkzaamheden aan de Universiteit Utrecht Buitenland columnist van het weekblad Elsevier. Arnout Maat studeerde geschiedenis, politicologie en politieke communicatie aan de UvA. Daarnaast zat hij in het bestuur van de Jonge Democraten (D66). Zijn debuut De particratie, over de verstrekkende macht van onze politieke partijen is afgelopen voorjaar verschenen. Verder praten onder meer lokale bestuurders uit de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar, Bergen en Castricum en leerlingen van het Huygens College mee.

De recente uitspraken van premier Rutte over demonstranten in Rotterdam hebben veel stof doen opwaaien. De democratische rechtsstaat staat mede hierdoor weer volop in de belangstelling. Ook uit referenda, de aankomende Tweede Kamerverkiezingen en de roep om andere vormen van burgerinspraak blijkt Nederlanders invloed willen op hoe ons land wordt vormgegeven.

Wie erbij wil zijn is harte welkom op woensdag 30 november in Bibliotheek Kennemerwaard in Heerhugowaard aan de Parelhof 1a. Het slotdebat begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Reserveren is gewenst op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Pin It
Bekeken: 2500x