Dinsdag hadden de bewoners van De Oude Boomgaard in Oudkarspel een bijeenkomst georganiseerd over de twee inspecties in het park die op 18 oktober en 12 november plaatsvonden.

De bewoners zijn uiterst verbolgen over de manier waarop de controleurs te werk gingen. Volgens de gemeente hebben de controleurs zich eerst voorgesteld, uitgelegd wat ze kwamen doen en hebben ze toestemming gevraagd om binnen te komen. De bewoner stellen echter dat de instanties zomaar de huizen binnenkwamen en de bewoners onder druk zetten om eerst een formulier tekenen waarop stond dat ze de instanties toestemming hadden gegeven om binnen te komen. Daarna wilden de invallers pas zeggen wat ze kwamen doen. Ook moesten de bewoners allerlei persoonlijke vragen beantwoorden.

De gemeente zegt dat de invallen nodig waren om te controleren op bewoning, brandveiligheid, vermoedens van woonfraude, belasting- en premiefraude. Het interventieteam dat de controles uitvoerde bestond uit de gemeente, Halte Werk, politie, Belastingdienst, UWV, Sociale Verzekeringsbank en Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De bewoners voelen zich echter behandeld alsof ze allemaal potentiële criminelen zijn. De Vereniging van Eigenaren overweegt juridische stappen te nemen wegens huisvredebreuk en geleden imagoschade.

Pin It
Bekeken: 3416x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/