Het college heeft aan de gemeenteraad van Langedijk de eindejaarsprognose aangeboden. Deze prognose laat zien dat de verwachting is dat de gemeente een voordeel van 1 miljoen euro over 2016 realiseert. Dit is in tegenstelling tot de oorspronkelijke begroting, die uitkwam op een saldo van 0 euro.

Bij de presentatie van de begroting 2017 in oktober werd duidelijk dat door het gevolgde beleid en de gestegen inkomsten van het Rijk de toekomstige financiële situatie van de gemeente Langedijk beter is geworden dan in de voorgaande jaren verwacht werd.

Zoals gemeld bij de begroting 2017 is een deel van dit voordeel veroorzaakt door een hogere rijksbijdrage. Daarnaast is een aanzienlijk voordeel gerealiseerd door het streng monitoren van de kosten.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen (VVD) geeft aan trots te zijn op het behaalde resultaat: “Uiteraard zijn we verrast door de hogere rijksbijdrage, maar daarnaast hebben we als college geconstateerd dat de door ons genomen maatregelen nu al vruchten afwerpen. Naast de door de raad vastgestelde bezuinigingen die al verwerkt waren in de begroting 2016, hebben we door het strak blijven volgen van de inkomsten en uitgaven in 2016 een voordeel kunnen realiseren. De organisatie heeft er veel aan gedaan om binnen de financiële kaders haar werkzaamheden te verrichten. Dat dit soms met kraken en piepen gaat is bekend en daarom hebben we in de begroting voor 2017 ook ruimte gevraagd aan de raad en deze ruimte hebben we gekregen. De kwetsbaarheid van de gemeentelijke organisatie blijft een aandachtspunt, maar als college zijn wij trots op het feit dat wij samen met de organisatie en de samenleving de resultaten zoals die er nu liggen hebben kunnen realiseren.”

Pin It
Bekeken: 3834x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/