De gemeente ontvangt regelmatig meldingen van vuurwerkoverlast. Dit staat te lezen op de gemeentelijke website. Particulieren mogen alleen nog op oudejaarsavond tussen 18.00 uur en 02.00 uur vuurwerk afsteken. In die periode zijn de winkels gesloten en hoeven niet veel mensen per se naar buiten. Eerder mochten particulieren vuurwerk op 31 december vanaf 10.00 uur in de ochtend afsteken.

Wie buiten deze tijden toch toch vuurwerk afsteekt kan daarvoor een boete krijgen. De openbare ruimte is immers voor iedereen en de gemeente kent geen vuurwerkvrije zones.

Om de jaarwisseling in goede banen te leiden is er in aanloop naar oudejaarsdag en op oudejaarsavond politietoezicht op straat. Hierdoor is er extra controle op het afsteken van zwaar en illegaal vuurwerk. Dit wordt in beslag genomen en overtreders kunnen rekenen op een bekeuring. Minderjarige overtreders worden door de politie dooverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf. De schade wordt verhaald op de daders of hun ouders.

Inwoners die melding van vuurwerkoverlast willen doen kunnen dat doen door de politie te bellen op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0900-7000. Vooral bij ‘harde klappen’ wordt het aangemoedigd om melding te doen, want daarbij gaat het meestal om zwaar en illegaal vuurwerk.

Een melding betekent overigens niet altijd dat er binnen tien minuten een politiewagen in de straat is te zien; de politie reageert met de prioriteit die bij de melding past. Meldingen worden verwerkt in systemen waarmee de politie en andere partijen inzicht krijgen in plekken in Langedijk waar meldingen vaak voorkomen. Op basis daarvan wordt de inzet bepaald.

Pin It
Bekeken: 3093x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/