Zondagmorgen 18 december geeft fanfarekorps Kunst na Arbeid (KNA) in samenwerking met de Ierse folkband The Wheelbarrow band haar jaarlijkse kerstconcert in de Kooger kerk in Zuid-Scharwoude. Het orkest staat onder leiding van Arie de Bree. Er is gekozen voor een programma waarin KNA en The Wheelbarrow band zich vooral richten op kerstmuziek, gemixt met lichte muziek uit de gehele wereld.

The Wheelbarrow band vindt zijn oorsprong in de pub The Irish Cottage in Oude Niedorp en bestaat uit vijf gedreven muzikanten. Een van hen is de eigenaar van de pub, Paul Moes, beter bekend als de singing landlord. The Wheelbarrowband legt zich vooral toe op minder bekende Ierse en Schotse songs. Omdat enkele leden van de band vlakbij de pub wonen, wordt vaak de ‘wheelbarrow’ (kruiwagen) gebruikt om de instrumenten te vervoeren.

Dit in de regio befaamde kerstconcert begint om 11.00 uur en is gratis toegankelijk. Aangezien de ruimte in de verwarmde kerk beperkt is wordt het publiek aangeraden om op tijd aanwezig te zijn. In de pauze van het concert is er de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding een kopje koffie te nuttigen. Voor een ieder die houdt van een fraai stuk muziek in een sfeervolle ambiance is dit jaarlijks terugkerende concert van Kunst na Arbeid de moeite waard om te bezoeken.

Pin It
Bekeken: 3497x
https://ee.itk.ac.id/data/