Chocoladeproducent Lagosse uit Heerhugowaard gaat een nieuw pand bouwen op bedrijventerrein De Vaandel. Directeur-eigenaar Van der Maale tekende op 28 november de overeenkomst met de gemeente. In januari 2018 moet het nieuwe pand gereed zijn.

Lagosse heeft nu nog de hoofdvestiging aan de Einsteinstraat en elders logistieke en transportactiviteiten. Concentratie van alle werkzaamheden op een locatie was bedrijfseconomisch slimmer. Van der Maale: "Ik heb voor De Vaandel gekozen vanwege de gunstige ligging voor mijn werknemers ten opzichte van het openbaar vervoer. De bus stopt daar bijna voor de deur. Ook de directe ligging aan de Westfrisiaweg is gunstig."

Ook de duurzaamheid van De Vaandel spreekt de directeur aan. 'Wij produceren al duurzame chocola, maar we verwachten dat we in de nabije toekomst ook certificaten nodig zullen hebben voor duurzame productiemethoden en huisvesting. We sluiten straks ook aan op het Slim Energienet Heerhugowaard. Met nieuwbouw op De Vaandel zit dat dus wel goed."

Pin It
Bekeken: 2438x
https://ee.itk.ac.id/data/