Woensdag deed de Raad van State een tussenuitspraak over het schadegeld dat de gemeente Heerhugowaard zou moeten betalen aan drie families die aan de Middenweg wonen. Er staan twee windmolens op een afstand van 350 meter van de huizen van de drie families waar ze veel overlast van ervaren.

Tijdens een zitting begin oktober stelde de gemeente dat het met de overlast wel meevalt en was men niet van zins om schadevergoeding te betalen. Ook zouden de families volgens de gemeente hebben kunnen weten dat er achter hun huizen windmolens zouden worden gebouwd, een argument dat de Raad van State destijds als onzin bestempelde.

De Raad van State gaf woensdag de gemeente Heerhugowaard de opdracht om binnen tien weken met een aanvaardbare schaderegeling moet komen, meldt het NHD. De gemeente had eerder berekend dat de schade voor de families zo’n 20.000 euro was, maar weigerde toch te betalen. Volgens de families is de schade eerder het tienvoudige daarvan.

Overigens meent de gemeente dat de opdracht van de Raad van State inhoudt dat ze met betere argumenten moeten komen over hoe die 20.000 euro is berekend, hoewel de Raad van State woensdag al aangaf 20.000 euro te weinig te vinden. Als de gemeente binnen tien weken met een volgens de Raad van State onaanvaardbaar voorstel komt stelt de Raad zelf wellicht een schadebedrag vast. 

Pin It
Bekeken: 3853x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/