Donderdagavond heeft de gemeenteraad een motie voor structurele steun aan het COC Noord-Holland Noord verworpen. De belangenvereniging voor homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen, verkeert al langer in financieel zwaar weer en kreeg half november te horen dat hun subsidieaanvraag was afgewezen. Dat zou tot gevolg hebben dat de organisatie de huur van het pand aan de Bierkade niet meer kon opbrengen en zonder huisvesting zou komen te zitten. De VVD stelde in reactie daarop schriftelijke vragen.

De motie was ingediend door GroenLinks en onder andere ook namens BAS, D66, SPA, de PvdA en Denk Alkmaar. Ondanks de steun van alle oppositiepartijen behalve Leefbaar Alkmaar stemde een meerderheid de motie weg. De tegenstemmende coalitiepartijen vielen vooral over de exacte strekking van de motie en vonden de vraag om meer ‘steun’ te vaag.

Het COC had na de afwijzing van de subsidie de vraag aan de gemeente voorgelegd: “Wat wil Regenbooggemeente Alkmaar met haar Regenboogbeleid? Wil zij wel een COC in haar gemeentegrenzen? Het COC strijdt al 70 jaar voor de belangen van de LHBT mensen in Nederland. Als gemeente zou je deze maatschappelijke belangenvereniging moeten koesteren.” Nu de motie voor extra steun is verworpen heeft het COC de huur van het pand aan de Bierkade per 1 januari opgezegd. (foto: Google Maps)

Pin It
Bekeken: 3041x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/