Vrijdagochtend werd de nieuwe brug bij de Allemanskerk in Oudkarspel feestelijk geopend. De brug is de Martin Neesen Brug gedoopt.

Vorig jaar leek het er even op dat de oude brug zou worden gesloopt en er geen vervanging zou komen omdat er toch weinig mensen gebruik zouden maken van de brug. De inwoners van Langedijk vonden echter dat er weer een authentieke brug voor in de plaats moest komen, waarop het inmiddels opgeheven Dorpsplatform Oudkarspel een crowdfundings-actie startte om de benodigde 30.000 euro voor de hoge brug in te zamelen. De Stichting Behoud Cultureel Erfgoed Noord-Holland Noord, de Protestantse Gemeente Langedijk-Noord en Marieke Neesen (op persoonlijke titel) droegen vrijwel de helft van dat bedrag bij.

De aanleiding van het vervangen van de brug was het feit dat de kademuren bij de Allemanskerk aan renovatie toe waren. Gedurende de afgelopen maanden zijn er dus ook renovatiewerkzaamheden geweest. De hoge brug is op verzoek van mevrouw Neesen vernoemd naar haar overleden echtgenoot, Martin Neesen, die een echte (figuurlijke) bruggenbouwer was.

Pin It
Bekeken: 3889x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/