De gemeente Heerhugowaard heeft de ambitie uitgesproken om zich aan te sluiten bij de Regenboogsteden. De Regenboogsteden is een groep gemeenten die de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders willen bevorderen.

De Raad gaf op 26 januari 2016 opdracht aan te sluiten bij de Regenboogsteden en daarvoor beleid te ontwikkelen. Om toe te treden tot de Regenboogsteden moet Heerhugowaard de Intentieverklaring Regenboogstad Heerhugowaard ondertekenen.

De regenboog staat voor diversiteit, vrijheid van seksuele voorkeur, vrijheid van religie en respectvol met elkaar omgaan. Als Heerhugowaard Regenboogstad is vloeit daaruit voort dat Heerhugowaard samen met 42 andere steden en het Ministerie van OCW zich actief inzet voor (sociale) acceptatie en veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksen (LHBTI), ook samen te vatten als (seksuele) diversiteit. Dit beleid sluit aan op het streven van gemeente Heerhugowaard om een stad van kansen te zijn voor iedereen en omvat onder andere dat regenboogfeestdagen ook in Heerhugowaard zullen worden gevierd, zoals de International Day Against Homophobia op 17 mei, Roze zaterdag op de derde zaterdag van juni en de nationale Coming Out-dag op 11 oktober. Ook moeten er regenboogambassadeurs op scholen en bij bedrijven, zorgorganisaties, verenigingen en bedrijven voorlichting geven om sociale acceptatie van LHBT’ers te bevorderen.

Het idee om zich aan te sluiten bij de Regenboogsteden komt voort uit een onderzoek uit het najaar van 2015 over de tolerantie in Heerhugowaard wat betreft seksuele geaardheid. Uit dat onderzoek bleek aanvankelijk dat “in Heerhugowaard niet het zorgelijke landelijke beeld” heerste, maar het COC reageerde verontwaardigd dat het onderzoek slecht was uitgevoerd en geïnterpreteerd. Zo wees COC-voorzitter Maaike Kardinaal erop dat het onderzoek uitwees dat 21 procent van de jongeren vond dat iedereen op school eerlijk over homoseksualiteit kon uitkomen, maar dat dat dus betekent dat 79 procent dat niet vindt.

De raad reageerde door een beter onderzoek te eisen en door voor te stellen lid te worden van de Regenbooggemeenten. Later in december 2016 ondertekent het college van Heerhugowaard de Intentieverklaring Regenboogstad Heerhugowaard.

Pin It
Bekeken: 5439x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/