Woon je in Alkmaar, Langedijk of Bergen en heb je hulp nodig bij een klus of juist wel eens uurtje over om iemand belangenloos te helpen? Alkmaarvoorelkaar.nl van Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar (VCRA) brengt iedereen in de regio bij elkaar die hulp nodig heeft of aan wil bieden. Maandag vierden zij het eenjarig bestaan.

Alkmaarvoorelkaar.nl overtreft alle verwachtingen. In de eerste drie kwartalen van 2016 werd de website meer dan 35.000 keer bezocht, terwijl VCRA voor het hele jaar 15.000 bezoeken had verwacht. Meer dan de helft van de bezoekers is jonger dan 34 jaar.

Alkmaarvoorelkaar biedt veel meer dan de oude vacaturebank van VCRA. Naast dat organisaties vacatures plaatsen waarop men kan reageren, kun je nu ook actief hulp aanbieden, door een profiel aan te maken. Daarnaast kun je zelf een hulpvraag plaatsen.

Grote kracht van de VCRA is persoonlijke ondersteuning, bijvoorbeeld als je niet zo handig bent met een computer of het lastig vindt je vraag of aanbod te formuleren. Medewerkers staan elke werkdag van 9:00 tot 17:00 uur klaar, en dat werkt. Ongeveer één op de vier contacten via de website leidt tot een geslaagde match tussen hulpvrager en -aanbieder. Van de 672 matches zijn er ruim 250 met bemiddeling van de medewerkers tot stand gekomen.

Het feestje ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van de website werd gevierd met medewerkers, partners in en gebruikers van Alkmaarvoorelkaar.

Pin It
Bekeken: 2987x
https://ee.itk.ac.id/data/