De gemeenteraad van Langedijk stemde dinsdagavond in met een voorstel over het project Westrand in Sint Pancras. Het voorstel ging over de kostenverdeling van het plan. Het collegevoorstel werd met veertien stemmen tegen zes aangenomen: Kleurrijk Langedijk en de ChristenUnie schaarden zich aan de zijde van coalitiepartijen Dorpsbelang Langedijk, de VVD en het CDA.

Het project om de achterkant van Sint Pancras op te knappen ligt al een paar jaar stil, maar nu de bouw van de nabijgelegen nieuwbouwwijk Vroonermeer Noord goed opschiet willen de bewoners het plan weer oppakken. Meerdere bewoners hebben zich in 2010 al verenigd in een Vereniging van Eigenaren (VvE). Ze willen nieuwe woningen bouwen op de 91 relatief grote percelen tussen de Benedenweg en de Gedempte Veert, zodat de buitenrand van het dorp een mooi aanzicht krijgt.

Het college had het kostenplaatje voor het plan wat gewijzigd en vroeg de raad in te stemmen met een krediet van 1.733.000 euro. Tachtig procent daarvan, 1.386.400 euro, betaalt de VvE dan weer aan de gemeente.

Kleurrijk Langedijk diende nog wel een motie in omdat de partij zich zorgen maakt over het aantal parkeerplaatsen op de Benedenweg omdat er door splitsing van de percelen parkeerplaatsen verloren gaan. Die motie werd ook aangenomen, maar het aantal van 36 extra parkeerplaatsen dat de partij voorstelde werd geschrapt: wethouder Nieuwenhuizen van financiën beloofde daar een los kostenplaatje van te maken. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 3874x
https://jdih.menlhk.go.id/slot-gacor-online/ https://sikurikulum.polinema.ac.id/slot-demo-pragmatic/ https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/