Wethouder Carolien van Diemen is teleurgesteld: de raad van toezicht van het Huygens College wil een gesloten akkoord niet bekrachtigen en daarmee zijn de plannen voor de bouw van een nieuw schoolgebouw stil komen te liggen. Dit meldt het NHD. Dit is tegen de zin van Van Diemen, die juist wil dat de plannen zo snel mogelijk van start kunnen gaan.

De Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland Noord (Sofon) , die het Huygens College bestuurt, wil nog niet de benodigde 10,8 miljoen lenen bij de bank omdat externe adviseurs hebben berekend dat er nog 1,4 miljoen bovenop moet. Van die 10,8 miljoen zou de gemeente er 10,2 terugbetalen.

Van Diemen heeft het liefst dat de 10,8 miljoen vast bij de bank wordt geleend zodat de rente in elk geval vastligt, maar daar wil Sofon niet aan. De wethouder heeft beloofd dat Sofon heus een eventuele hogere prisj heus niet zelf hoeft te betalen, maar voelt zich wel onder druk staan omdat hoe langer het duurt, hoe meer de rente stijgt en hoe minder de gemeente een hogere prijs kan oplossen.

Pin It
Bekeken: 4283x
https://ee.itk.ac.id/data/