Tot er een 'echte' burgemeester voor Heerhugowaard is aangesteld, krijgt de gemeente een interim-burgemeester. Het is echter nog niet bekend wanneer de interim-burgemeester begint en wie het wordt. Tot die tijd neemt wethouder Gido Oude Kotte de burgemeesterstaken waar.

Om te bepalen wie de interim-burgemeester wordt, moet de vertrouwenscommissie een eenvoudige profielschets met gewenste competenties opstellen en voorleggen aan Commissaris van de Koning Johan Remkes. De vertrouwenscommissie bestaat uit alle fractievoorzitters van Heerhugowaard. Remkes zal op basis van de profielschets een interim-burgemeester kiezen en stelt vervolgens een datum vast waarop de kandidaat voor de vertrouwenscommissie verschijnt. 

Ook Langedijk zit vanaf juni om een burgemeester verlegen, huidig burgemeester Hans Cornelisse stelt zich niet verkiesbaar voor een volgende termijn. In zowel Heerhugowaard als Langedijk laait daardoor de politieke angst weer op voor Alkmaar, burgemeester Bruinooge en een scenario waar de twee burgemeestersvacatures leiden tot een traject waarin een fusie met Alkmaar wordt overwogen.

Opvallend hierbij is dat juist de dorpen in de voormalige gemeente schermer en Graft-De Rijp erg tevreden zijn over het fusietraject met Alkmaar en de rol van Bruinooge tijdens dat traject. De dorpen hebben hun eigen dorpse identiteit behouden, iets waarvan vooral Langedijk bang is het door een fusie kwijt te raken.

Pin It
Bekeken: 2767x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/