De visie ‘Langedijk ontwikkelt met water’ 2030 zal vanaf 18 januari ter inzage worden gelegd. Inwoners, ondernemers, andere overheden en organisaties hebben zes weken de tijd om te reageren, voordat de visie ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Met de visie wordt het water breed erkend als het "goud van Langedijk". Hoofddoel is om, met het verbeterde en meer duurzame gebruik van water en oevers, de gemeente verder te ontwikkelen als aantrekkelijke plaats voor bewoners, bedrijven en bezoekers.

Wethouder Jan Piet Beers: “De visie gaat over meer dan varen alleen. Ze biedt de mogelijkheid om langs vier sporen te ontwikkelen met water. Ten eerste, het water is dé identiteitsdrager van Langedijk; langs het water staan de vele monumentale en karakteristieke gebouwen die het verleden van Langedijk weerspiegelen."

Verder wijst Beers op de samenhang die het waternetwerk creëert en hoe dit dit betere waterkwaliteit en natuurwaarden oplevert. Ook zorgen het water en de oevers voor sociale binding. Tenslotte biedt het water kansen voor bedrijven in de recreatie en het toerisme.

Velen hebben bijgedragen aan de visie. In allerlei bijeenkomsten hebben deelnemers hun kennis en ambities gedeeld. Want uiteindelijk is de visie gemaakt om als gemeente en gemeenschap samen voortvarend aan de slag te gaan met het Langedijkse water.

Meer informatie over hoe de visie tot stand kwam en de betrokkenheid van de gemeenschap, is te vinden op gemeentelangedijk.nl.

Pin It
Bekeken: 2777x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/