Gemeente Alkmaar wil de spitspaal in de Herenweg te Sint Pancras niet meer om 9:00 uur laten zakken, maar al om 8:15 uur. Begin 2016 was hiervoor al drie maanden lang getest. Fietsersbond regio Alkmaar is niet blij en stelt volgens het NHD dat het extra autoverkeer gevaar oplevert voor de vele fietsers, vooral scholieren, die rond die tijd over straat gaan. Woensdagavond besprak de bond de kwestie met de Commissie Ruimte.

De gemeente wil met name bewoners van de nieuwbouw in de Nollen tegemoet komen. Zij moeten behoorlijk omrijden. De Fietsersbond meent dat de wens afkomstig is van slechts een 'handjevol' ouders die hun kroost naar school brengt op weg naar werk, terwijl het maar drie tot vijf minuten fietsen is. 

De bond ziet de paal liever juist later zakken, totdat er een fietsvriendelijke weginrichting is gecreëerd, gezien het toegenomen auto- en fietsverkeer op de Herenweg. Ook de belangen van Pancrassers zouden in het geding zijn. De gemeten hoeveelheid passanten zegt volgens de bond weinig over de veel te hoge piekbelasting tijdens de spits.

Pin It
Bekeken: 3533x
https://jdih.menlhk.go.id/slot-gacor-online/ https://sikurikulum.polinema.ac.id/slot-demo-pragmatic/ https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/