Er gaat iets gaat veranderen op het gebied van huishoudelijke hulp: huishoudelijke hulp heet voortaan thuisondersteuning. Op dit moment is er nog sprake van Huishoudelijke Hulp 1 (vooral schoonmaakwerk) en Huishoudelijke Hulp 2 (schoonmaakwerk plus een aantal andere taken). Dit systeem houdt op te bestaan. De gemeente Langedijk vindt het vooral belangrijk dat hulpbehoevenden goed worden geholpen en de krijgen ondersteuning die nodig is.

Wat er nog meer gaat veranderen is de indicatie. De Wmo-consulent van de gemeente gaat namelijk niet meer bepalen hoeveel uren hulp nodig zijn, maar vooral naar wat er moet worden gedaan en of dat op de juiste manier gebeurt. De tijd die de thuishulp daarvoor nodig heeft, is dan minder belangrijk.

De gemeente vindt het vooral belangrijk dat iedereen die huishoudelijke hulp en straks dus thuisondersteuning krijgt goed geholpen wordt. In de praktijk is gebleken dat dat niet automatisch goed komt wanneer alleen naar uren wordt gekeken. Zo kan het namelijk gebeuren dat in het ene huishouden bepaalde dingen extra worden gedaan omdat er nog een half uurtje over is, terwijl de thuishulp in een ander huishouden te weinig tijd heeft om de juiste ondersteuning te geven.

Wat niet verandert, is het beleid van de gemeente dat een indicatie voor huishoudelijke hulp (en straks dus thuisondersteuning) alleen nog bij uitzondering gegeven wordt. Alleen mensen die het huishouden niet zelf kunnen doen, ook niet op een aangepaste manier of met hulp uit de omgeving, krijgen een indicatie. Die indicatie geldt dan alleen voor de meest noodzakelijke hulp. De huishoudelijke hulp kan vervolgens verkregen worden via één van de organisaties waar de gemeente mee samenwerkt, of via een persoonsgebonden budget. In beide gevallen wordt een eigen bijdrage gevraagd die afhankelijk is van het inkomen.

Op de gemeentelijke website www.gemeentelangedijk.nl is meer informatie te vinden over thuisondersteuning, de werkwijze en de kosten.

Pin It
Bekeken: 2667x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/