Eind december 2016 stelde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat de gemeente Heerhugowaard oneerlijk concurreert bij de exploitatie van de ligplaatsen in recreatiehaven Broekhorn met commerciële jachthavens en ligplaatsen. De tarieven die de gemeente hanteert zijn lager dan de tarieven voor commerciële ligplaatsen. Om die reden cond de ACM dat Heerhugowaard de gemeentelijke tarieven zou moeten verhogen.

De gemeente heeft daar niet zo’n zin in, en heeft nu een ‘oplossing’ voorgesteld aan de gemeenteraad, meldt het NHD: als de haven zou worden aangemerkt als ‘economische activiteit in het kader van het algemeen belang’, dan zou de haven niet meer onder de bepalingen van de Wet markt en overheid vallen en zou de ACM niets meer over de Heerhugowaardse haven te zeggen hebben. De gemeente heeft als argument dat de klanten zullen weglopen als het liggeld omhooggaat. Aan de andere kant stellen uitbaters van commerciële havens in Langedijk juist klanten te zijn kwijtgeraakt aan Heerhugowaard.

Pin It
Bekeken: 3518x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/