De coalitie in Heerhugowaard heeft vanaf nu een grotere meerderheid: René Schoemaker, het enige raadslid van GroenLinks in de gemeenteraad van Heerhugowaard, stapt over naar de Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij (HOP). Dit maakte hij vrijdagmiddag samen met HOP-fractievoorzitter John Does bekend. Daarmee krijgt HOP er een zetel bij en heeft de partij nu 6 zetels. Hierdoor heeft GroenLinks ook geen zetels meer in de verschillende raadscommissies en houdt de partij in Heerhugowaard op te bestaan.

Schoemaker stelt dat GroenLinks sinds 2014 steeds maar leden heeft gekregen en dat het hem niet is gelukt om nieuwe leden te werven. Het is zijn eigen idee om over te stappen: hij wilde voor de verkiezingen in 2018 geen lijsttrekker voor GroenLinks meer zijn, maar kon ook niemand vinden die dat stokje van hem over wilde nemen.

In 2014 moest Schoemaker nog weinig hebben van het verkiezingsprogramma van HOP, maar inmiddels is hij tot het inzicht te komen dat hij zich via dat programma uitstekend kan inzetten voor de zaken die hij belangrijk vindt, zoals het milieu.

Pin It
Bekeken: 4479x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/