Sinds de zomer van 2016 begon het op te vallen dat er op de Oosterweg Noord en de Rode Klaverweide in de nieuwe wijk De Draai wel erg veel scheuren in het wegdek en de huizen ontstaan. In december werd de totale schade al geschat op 100.000 euro. Als meest voor de hand liggende oorzaak werd de zogeheten Duomix genoemd, een mengsel dat als verharding onder de bestrating dient. Het zou gaan om een fout gemengde partij die uitzet en daardoor op de gevels drukt.

Nu trekt de gemeente Heerhugowaard 60.000 euro uit om de schade te herstellen, meldt het NHD. Wethouder Van Diemen garandeerde de gemeenteraad dat dat genoeg zou zijn, ook voor eventuele schade in huizen en aan trottoirs.

Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat de schade inderdaad is ontstaan door verkeerd gemengde Duomix. Heel Heerhugowaard is hierop gebouwd, maar volgens de wethouder is het zeker dat het gaat om deze ene partij, en dat vergelijkbare situaties zich niet elders in Heerhugowaard zullen voordoen. Om de schade te herstellen wordt er wat ruimte gemaakt tussen de gevels en muren en het fundament van het wegdek, Daarin worden tempex stroken aangebracht die verdere krimp of uitzetting van de weg moeten voorkomen.

Pin It
Bekeken: 5575x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/