De Alkmaarse gemeenteraad trok dinsdag een streep door het plan van het college om alleen een katholieke basisschool in de Vroonermeer te bouwen. Dit zou in strijd zijn met de vrijheid van onderwijskeuze. Alleen CDA Alkmaar was niet tegen. Het voorstel van OPA om de twintig lokalen in de nieuw te bouwen school naar voorkeur van de ouders te splitsen in openbaar en katholiek, kreeg ruime steun.

Voor nu zit de katholieke Lispeltuut in noodlokalen en de Multifunctionele Accommodatie (MFA), waarvan de ventilatie niet voldoet. Het college zag in dat Samen Katholieke Scholen (SAKS) daarom wel eens juridisch sterk zou kunnen staan in haar wens het alleenrecht te hebben. Stichting Ronduit stelt echter dat er al in 2012 openbaar onderwijs was beloofd en dat hier ook voldoende animo voor komt. Vroonermeer krijgt naar schatting 500 basisscholieren. Een nieuwe school zal meteen de overvolle De Vlieger in De Mare ontlasten.

Of onderwijswethouder Elly Konijn SAKS overstag krijgt, is de vraag. De organisatie staat sterk in de eis om nieuwbouw, maar delen lijkt men niet zo happig op.

Pin It
Bekeken: 4026x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/