Het feestje in Marléne zat er vrijdagavond niet in voor de zaalvoetbalvrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Op de avond dat het Heerhugowaardse zaalvoetbal stevig werd gepromoot met thuiswedstrijden in de halve bekerfinale, wonnen de mannen van FC Marléne wél overtuigend van FC Eindhoven met 5-2, maar Reiger Boys VR1 gingen in een bomvolle Waardergolf met 2-4 onderuit tegen Drachtster Boys.

Reiger Boys wachtte een zware kluif. In voorgaande wedstrijden was het krachtsverschil klein, maar de cijfers spreken veelal in het voordeel van Drachtster Boys. Eerder dit seizoen verloor de ploeg van trainers Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo met 3-2. In de halve finale moest dus uit een ander vaatje worde getapt, maar opnieuw bleek Drachten slimmer en efficiënter.

In de eerste helft deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. De eerste goede aanval was meteen raak voor Drachtster Boys. De gelijkmaker kwam van Stefanie Gorter, na goed doorzetten van Dominique Verweij, maar kort voor rust nam Drachtster Boys opnieuw voorsprong met 1-2.

Tekenend was een periode in de tweede helft, waarin Reiger Boys de bovenhand had, maar Drachtster Boys twee keer scoorde. Aanvoerster Aaike Verschoor kwam aanvankelijk dichtbij de gelijkmaker, maar haar schot werd gekeerd. Reiger Boys trapte daarna opnieuw in de snelle uitvallen van de gasten. De 2-4 score van Verweij in de slotfase was slechts een doekje voor het bloeden voor de geel-zwarten. (foto: Paul van der Molen)