Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord heeft vorig jaar 77 acquisitietrajecten in de regio begeleid, waarvan achttien internationaal. Dit is een recordaantal voor de in Alkmaar gevestigde organisatie, sinds de start in 2007. Onder andere het Microsoft datacenter (Middenmeer) en de bedrijven in Seed Valley (Enkhuizen) zorgden hierbij voor een groeiende spin-off. Het resultaat in 2016 is de vestiging of uitbreiding van elf bedrijven, goed voor minstens 210 nieuwe directe arbeidsplaatsen.

De acquisitie van Ontwikkelingsbedrijf NHN betreft vooral grootschalige en soms langlopende investeringscases in energie, datacenters en agri & food. Voorbeelden zijn Syngenta Seeds, TAQA Energie, SevenSeas, Airblast, Gootjes Allplant SCW Systems, De Weel en Verver Export.

Directeur Thijs Pennink: “Wij werken samen met de andere regionale partners en het NFIA in het Invest in Holland Netwerk, om buitenlandse investeerders actief aan te trekken en te begeleiden. Onze regio is zeer aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven vanwege beschikbare ruimte, uitstekende logistiek en infrastructuur. We hebben het internationale bedrijfsleven, met onze hoog-opgeleide workforce en hoge mate van connectiviteit, veel te bieden.”

Totaal 350 buitenlandse investeerders zorgden in 2016, dankzij het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), voor 11.398 extra banen en € 1,74 miljard aan investeringen in het land. Het NFIA is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken.

Op foto Microsoft Agriport Noord-Holland.

Pin It
Bekeken: 2833x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/