Arbeidsregio Noord-Holland Noord scoort uitzonderlijk goed op de realisatie van de Banenafspraak. Eind september waren al 946 extra banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking, 65% meer dan beoogd voor heel 2016. De regio behoort daarmee landelijk tot de top.  Elly Konijn, voorzitter Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid NHN (RPAnhn) en wethouder van Alkmaar, prijst de samenwerking: “Door de enorme inzet van gemeenten, werkgevers, werknemers, UWV en onderwijs kunnen we deze mooie resultaten laten zien.”

De Banenafspraak tussen het kabinet en sociale partners, vastgelegd in het sociaal akkoord van 2013, heeft als doel tot en met 2016 125.000 extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking, waaronder 25.000 bij de overheid.

In arbeidsregio NHN worden acties voor de Banenafspraak georganiseerd door RPAnhn, onder de projectnaam Regionaal Werkbedrijf. Elly Konijn is voorzitter en Heerhugowaards wethouder Guido Oude Kotte vertegenwoordigt de HAL- en BUCH-gemeenten. “Ook het WerkgeversServicepunt NHN speelt een belangrijke rol bij de resultaten”, aldus Konijn. “Het zorgt voor één aanspreekpunt voor werkgevers met personeelsvragen.” De adviseurs zoeken geschikte kandidaten voor vacatures, maar adviseren bijvoorbeeld ook over mogelijke subsidies of verzorgen begeleiding voor werkgever een kandidaat.

Het servicepunt is betrokken bij de Smaakmakerscampagne (onzesmaakmakers.nl), die veel aandacht genereerde rond sociaal ondernemen, door werkgevers te laten vertellen over hun positieve ervaringen. En met succes! Nog altijd komen er nieuwe werkgevers met hun verhaal bij en ook andere regio’s zijn met de campagne gestart.

Pin It
Bekeken: 1986x
https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/