De mens is genotzuchtig. Toegeven aan genot levert soms echter strijd op, met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke danwel geestelijke grenzen. Wel willen, niet mogen, toch doen. Het thema van de Boekenweek van 25 maart tot en met 2 april is 'Verboden Vruchten'. Bibliotheek Kennemerwaard doet natuurlijk mee. Onder andere auteur Heleen van Royen geeft acte de présence.

Heleen van Royen (1965) past als geen andere auteur bij het thema van de Boekenweek. Ze onderzoekt, verlegt grenzen en kent geen schaamte. Ze laat de lezer daarbij intiem meeleven, vooral met het boek Selfmade, dat nogal wat stof deed opwaaien. Heleen geeft een lezing over 'verboden vruchten' op donderdag 30 maart om 20.00 uur in Bibliotheek Heerhugowaard. Toegang € 10.

Bij Bibliotheek Alkmaar De Mare geeft kunsthistoricus Bertus Bakker op woensdag 29 maart om 20.00 uur een lezing over kunstwerken aan de orde die in vroeger jaren tot controversen hebben geleid, maar ook hedendaagse kunst die ons de wenkbrauwen kan doen fronsen. Toegang € 6 (bibliotheekleden € 5).

In Bibliotheek Alkmaar Centrum houdt Roos van Oosten, in samenwerking met het Alkmaars Historisch Café, een lezing op donderdag 23 maart om 20.00 uur. Het thema is 'Beerputten en riolen; het ‘kleinste kamertje’ in de middeleeuwen en daarna'. Van Oosten vertelt onder andere waarom steden wel of juist niet voor riolering kozen, wat de gevolgen waren en wat de Alkmaarse ‘beurs der nachtwerkers’ van de markante Wynandt Rochel was. Toegang € 7,50 (leden € 5).

Bibliotheek Bergen heeft lezingen over 'guilty pleasures' en 'de poepdokter'. Voor alle leden is er weer het Boekenweekmagazine, met onder andere informatie en boekentips over Verboden vruchten. Wie tijdens deze week lid wordt, krijgt diverse kortingen. Meer informatie op bibliotheekkennemerwaard.nl.

Pin It
Bekeken: 2978x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/